Besætningsmedlem fra LARS MÆRSK modtager hæderspris fra IMO
20-11-2015 09:00

Torsdag modtog et besætningsmedlem fra LARS MÆRSK en hæderspris for sin imponerende indsats for at redde en fritidssejler i voldsomt uvejr. Hædersprisen blev uddelt af FN’s internationale søfartsorganisation, IMO.

Torsdag hædrede IMO flere søfarende for deres imponerende og tapre indsats under udfordrende forhold til søs. Besætningen på det danskflagede containerskib LARS MÆRSK, som Australien havde nomineret, var blandt de ærede. Prisoverrækkelsen foregik ved en ceremoni i London på dagen for åbningen af mødet i IMO's råd.
 
Matros hædres for at sætte livet på spil for at redde fritidssejler i nød
Særligt matros Vicente Somera fra LARS MÆRSK blev hædret for sin rolle under en tre timer lang redningsaktion. Matrosen udviste stort heltemod, da han reddede en fritidssejler i totalt mørke og stormvejr i Det Tasmanske Hav. Fritidssejleren, som var alene om bord på sin yacht, havde i længere tid forsøgt at reparere en olielækage fra båden. 

Besætningen på LARS MÆRSK forsøgte gang på gang at kaste både redningskrans og reb til fritidssejleren. Til sidst lykkedes det den svækkede og kolde fritidssejler at knuge sig til et reb. Vicente Somera satte liv og lemmer på spil, da han kravlede ned ad containerskibets svingende faldereb for at redde fritidssejleren, som han også beskyttede mod de voldsomme bølger i deres fælles kamp for at komme i sikkerhed på LARS MÆRSK.
 
Markeringen af tapre indsatser til søs er vigtig
Selve hovedprisen (Bravery Award) gik i år til helikopterredder Christopher Leon (USA) for sin professionelle og heltemodige ageren under en krævende aktion for at redde fire konkurrenceroere, der var kommet i havsnød med deres båd under en orkan. 
 
Direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, udtaler:
”Det er meget velfortjente priser, og jeg ønsker dem et varmt tillykke. Der er tale om ekstreme situationer, hvor prismodtagerne har sat sikkerheden for andre højere end noget andet. Det er vigtigt, at vi alle anerkender denne indsats, der understreges af IMO’s priser”.

 Kontakt

Kontakt

 
 
72 19 60 00