Danmark indgår maritim samarbejdsaftale med Mexico
09-03-2018 09:00

Erhvervsminister Brian Mikkelsen og Mexicos minister for kommunikation og transport, Mr. Gerado Ruiz Esparza, har i dag underskrevet en maritim samarbejdsaftale for at styrke de to landes samarbejde om maritime emner som digitalisering og grøn skibsfart.

Foto af verdenskort

​Aftalen er underskrevet under erhvervsministerens besøg i Mexico.

Den maritime samarbejdsaftale er en del af den strategiske partnerskabsaftale, som statsminister Lars Løkke Rasmussen og den mexicanske præsident indgik i april 2017. Partnerskabet skal styrke de økonomiske og politiske forbindelser landene imellem, og med den nye samarbejdsaftale styrkes samarbejdet om søfart yderligere.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Danmark står for kvalitetsskibsfart, og en stor del af den danske eksport kommer fra Det Blå Danmark. Mexico er en vigtig vækstøkonomi og væsentlig maritim nation, og derfor glæder det mig at kunne underskrive en samarbejdsaftale på det maritime område med Mexico.”

Det maritime samarbejde mellem Danmark og Mexico vil især fokusere på øget dialog og styrket samarbejde blandt andet i internationale maritime organisationer, og om digitalisering og grøn skibsfart.

Brian Mikkelsen:
”Der er ingen tvivl om, at det Blå Danmark med alle dets kvaliteter kan tilføre vores samarbejde med andre lande en masse konstruktive elementer, og jeg er sikker på, at det samme gælder for Mexicos maritime sektor”.

 Kontakt

Kontakt

 
  
72 19 60 00