Dansk-kinesisk samarbejde styrkes
25-04-2014 12:00

Det dansk-kinesiske samarbejde på det maritime område blev i går yderligere styrket, da Erhvervs- og Vækstministeriet indgik en samarbejdsaftale med Kinas Ministerium for Industri og Informationsteknologi.

​​​​Den nye samarbejdsaftale om grøn maritim teknologi og skibsbygning skaber rammerne for et stærkere og intensiveret samarbejde mellem Danmark og Kina.

"Det Blå Danmarks forhold til Kina bygger på 40 års samarbejde siden underskrivelsen af vores første maritime samarbejdsaftale i 1974. I dag har dansk søfart og danske virksomheder en stærk tilstedeværelse i Kina. Med denne nye aftale om grøn maritim teknologi og skibsbygning tager Kina og Danmark endnu et skridt og sigter mod maritim teknologi,” siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Aftalen etablerer rammer for nye samarbejder mellem danske leverandører af grønne maritime løsninger og kinesiske skibsværfter.

Som verdens største skibsbygningsnation er Kina af stor betydning for danske leverandører og danske rederier. Derfor er flere danske virksomheder allerede etableret med produktion, servicecentre eller salgskontorer i Kina. Samarbejdsaftalen understøtter denne udvikling og har bl.a. til formål at skabe nye samarbejdsformer, der på sigt kan øge samhandlen mellem Danmark og Kina til gavn for både danske og kinesiske virksomheder.

Aftalen blev underskrevet i forbindelse med Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens statsbesøg i Kina og under overværelse af Regentparret og Kinas præsident H.E. Xi Jinping.

 Kontakt

Kontakt

 
 
72 19 60 00