Day of Seafarer sætter fokus på maritime uddannelser
25-06-2015 17:00

For 5. gang fejrer vi Day of the Seafarer, som er IMO’s internationale dag til ære for verdens søfarende. I år sætter IMO fokus på de maritime uddannelser.

​Dt er en global udfordring at sikre, at søfarten har adgang til kompetent arbejdskraft i fremtiden. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på maritime karrierer og uddannelser, og det er netop, hvad IMO ønsker at gøre med dette års Day of the Seafarer, som er den 5. i rækken.

Behov for højtkvalificerede medarbejdere i Det Blå Danmark
Det maritime erhverv bidrager med mange jobs i Danmark. Samlet var der i 2013 ca. 63.000 personer direkte beskæftiget i Det Blå Danmark. Det er for eksempel smede på værfter i Nordjylland, shippingfolk på rederikontorer i København, officerer på verdenshavene og ubefarne på supplyskibe i Nordsøen.
 
”Søfart er et stort, internationalt erhverv og meget væsentligt for Danmark. Men vi må ikke glemme, at det hele handler om mennesker. Uddannelse og træning af søfolk er afgørende. Adgang til højtkvalificerede medarbejdere er fundamentet for Det Blå Danmark,” siger Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth.

#CareeratSea
Har du selv nogen erfaringer, du gerne vil dele, eller ønsker du at følge med i, hvilke erfaringer andre har gjort sig? Så følg med på Twitter ved hjælp af #CareeratSea.

 Kontakt

Kontakt

 
 
72 19 60 00