Day of the Seafarer 2016 fejrer de søfarendes bidrag til os alle
23-06-2016 15:00

Den 25. juni fejrer vi igen Day of the Seafarer, som er FN’s internationale dag til ære for verdens søfarende. I år sætter IMO fokus på, hvordan søfarende bidrager til at holde verdens hjul i bevægelse.

Søfart er en grundsten i verdenshandlen og en vigtig del af den transportkæde, der dagligt skaffer os varer fra andre dele af verden. De søfarende har gennem tiderne været omdrejningspunktet for dette flow af varer. Derfor sætter IMO fokus på de søfarendes bidrag til verden på Day of the Seafarer, som er den sjette i rækken.

Søfarende er uundværlige – også i Danmark

"Søfarende er helt afgørende for, at det er muligt at transportere varer over hele verden. Samtidig skal vi også huske på, at søfarende er helt uundværlige på de færger, som fragter os rundt i Danmark, ligesom de spiller en væsentlig rolle, når der fx skal opføres nye havvindmøller. Derfor er jeg meget glad for, at IMO har besluttet at sætte den søfarendes bidrag i centrum på årets Day of the Seafarer", siger Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth.

Fejring af søfarende i Helsingør

Lørdag d. 25. juni kan både søulke og nysgerrige landkrabber komme helt tæt på moderne søfart, når M/S Museet for Søfart og Foreningen til Søfartens Fremme fejrer 'Den søfarendes dag' med et væld af aktiviteter. Redningsøvelser, rib-bådstur, coasters, uniformer, motorer og navigationsudstyr. Det er bare noget af det, man kan opleve, når dokken ved M/S Museet for Søfart og kajkanten ved Kulturhavn Kronborg fyldes med søfarende, skibe og udstyr lørdag d. 25. juni fra kl. 11 til 17.

Se mere om arrangementet på www.facebook.com/sofartensfremme

#AtSeaForAll

Har du selv erfaringer, du gerne vil dele, eller vil du se andres erfaringer? Så følg med på Twitter ved hjælp af #AtSeaForAll.

Relateret indhold

Kontakt

Kontakt

Maritim regulering og jura
Mette Reinholdt, Fuldmægtig
+45 72 19 60 80