"E-navigation underway" kom godt i havn
31-01-2014 11:00

For fjerde år i træk var Danmark den forgangne uge vært for en konference om e-Navigation.

​​180 navigationseksperter fra 30 lande var den 28.-30. januar samlet på DFDS passagerskib M/S Pearl Seaways for at drøfte, hvordan e-navigation praktisk kan implementeres. E-Navigation Underway 2014 var arrangeret af Søfartsstyrelsen i samarbejde IALA, den Internationale Sammenslutning for Hjælpemidler til Navigation og Fyr.

Sikkerhed og vækst

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, åbnede konferencen og bød deltagerne velkommen. I sin åbningstale understregede han behovet for, at den maritime verden går fra bl​​ot at diskutere e-navigation til at udmønte det i praksis. ”E-navigation er teknologi, der ikke bare er en nøgle til øget sikkerhed til søs, men som også kan effektivisere en række papirtunge procedurer på skibet”, sagde Søfartsstyrelsens direktør.

Fra udvikling til effekt

I forbindelse med konferencen blev der underskrevet en aftale mellem Sydkorea, Sverige og Danmark om etablering af globale testfaciliteter for e-navigation. Fra koreansk side deltog viceminister Son Hae Jak i ceremonien, ligesom Sverige var repræsenteret ved Peter Fyrby fra den svenske Transportstyrelse.
”Med aftalen stræber vi efter at udvikle e-navigation med konkrete tiltag ” siger Søfartsstyrelsens direktør.

 Kontakt

Kontakt

E-navigation
Omar Frits Eriksson, Kontorchef
72 19 60 00