Gå ombord på inspektionsfartøjet Poul Løwenørn
07-10-2015 12:00

Inspektionsfartøjet Poul Løwenørn åbner dørene til rundvisning i morgen, fredag den 9. oktober. Rundvisningen arrangeres af Søfartsstyrelsen og sker i forbindelse med Danish Maritime Days.

​Hør besætningens beretninger og se skibets udstyr

Besøg inspektionsskibet, Poul Løwenørn i morgen fredag den 9. oktober. Her kan du høre besætningens beretninger om arbejdet med søafmærkning og se de bøjer, lanterner og andet udstyr, som bruges til vedligeholdelse af afmærkningen. Du kan også besøge skibets kommandobro.

”Vi glæder os til igen i år at tage imod besøgende på skibet. Sidste år havde vi 1000 glade besøgende, som gik på opdagelse i skibet,” fortæller Christian Kopp Pedersen, sektionschef for operationssektionen i Søfartsstyrelsen.

Poul Løwenørn og Søfartsstyrelsen afmærker de danske farvande

En af Søfartsstyrelsens opgaver er at sikre sejladsen i de danske farvande ved at opretholde afmærkning, det vil sige bøjer og fyr, til vejledning af skibstrafikken i de stærkt trafikerede danske hovedruter, som blandt andet omfatter Storebælt og Øresund.

”Besætningen ombord foretager løbende tilsyn, udskiftning og vedligeholdelse af bøjerne. Desuden er vi klar til hurtigt at rykke ud med skibet, hvis eksempelvis en bøje er forsvundet eller blevet beskadiget. Formålet er at sikre, at skibe kan færdes sikkert i vore farvande og at værne om havmiljøet,” forklarer skibsfører Bjarne Petersen.

Praktiske informationer

Det er gratis at deltage i arrangementet.
Adresse: Amaliekaj, Larsens Plads, København

Tid: klokken 14:00 – 22:00.

 Fakta om Poul Løwenørn

  • Skibet er et specialfartøj bygget til bøje- og fyrarbejde i 2001
  • Skibet har Basehavn i Korsør, men opererer overalt i danske farvande
  • Besætningen er på 7-8 mand.                   

 

 

 Kontakt

Kontakt

Direktionssekretariatet
Christian Kopp Pedersen, Projektleder
+45 72 19 63 83