Innovationsprojektet EfficienSea2 kvalificeres i dag af internationale maritime interessenter
07-10-2015 10:00

Det danskledet e-navigationsprojekt, EfficienSea2, kommer et skridt nærmere at blive udrullet, når et kerneelement i projektet -Maritime Cloud- i dag drøftes af en gruppe internationale maritime organisationer og virksomheder.

​Formålet med projektet, EfficienSea2 er at udvikle og udrulle e-navigation og dermed nutidig teknologi på skibene ved at indføre og udnytte moderne kommunikation, navigation og administrative systemer. Konceptet bag Maritime Cloud er udviklet af Søfartsstyrelsen i tidligere internationale projekter. Det er nu modnet så meget, at det er klar til at modtage feedback fra relevante internationale maritime organisationer og virksomheder.

Højniveau brugergruppe giver perspektiver på, hvordan Maritime Cloud kan styres
I dag samles projektets højniveau Brugergruppe bestående af internationale organisationer og virksomheder for at diskutere konceptet bag Maritime Cloud.

”Vi har arbejdet med konceptet Maritime Cloud i et par år og ser meget frem til at lytte til input fra de vigtige globale maritime spillere. Vi er spændte på at høre deres perspektiver på, hvordan en sådan global kommunikationsinfrastruktur kan styres og hvilke forretningsmodeller, der kan understøtte den,” fortæller Bjørn Borbye Pedersen, Søfartsstyrelsen.

Gruppen består af internationale maritime organisationer så som ICS, BIMCO, CESMA, IALA og Nautical Institut, teknologivirksomheder som Ericsson, Maersk Maritime Technology og IBM samt potentielle e-navigation service leverandører og myndigheder.
Maritime Cloud er et koncept for en global, standardiseret infrastruktur til deling af maritim information. Det består grundlæggende af et serviceregister, som gør informationsservices tilgængelige - ligesom vi kender det fra en app store. Samt et identitetsregister hvor både brugere og leverandører har en sikker identitet. Maritime Cloud har også en række fælles funktioner såsom ét log in og intelligente måder at sende og modtage information. 

Perspektiver i at udbrede Maritime Cloud globalt
Søfartsstyrelsen forventer, at første udgave af Maritime Cloud ligger klar i projektet inden udgangen af 2016. Næste skridt er at færdiggøre digitale services indenfor områderne, navigation, automatisk rapportering og monitorering af emissioner fra skibe, som vil øge effektiviteten og sejladssikkerheden.

EfficienSea2’s 32 partnerne arbejder sammen med en række internationale organisationer som IMO, IALA, IHO og CIRM om standardisering og international udbredelse af løsningerne. 

”Hvis ambitionen om at skabe en global infrastruktur skal lykkes, er det afgørende at have de vigtigste globale interessenter med. Det er positivt at se, at andre projekter i Sverige og Sydkorea har valgt at basere deres løsninger på infrastrukturen i Maritime Cloud,” forklarer Bjørn Borbye Pedersen, Søfartsstyrelsen.

Få mere viden om EfficienSea2 og e-navigation
Nyt projekt skal gøre e-navigation til virkelighed

E-Navigation

 Kontakt

Kontakt

E-navigation
Bjørn Borbye Pedersen, Chefanalytiker
+45 72 19 63 21