Kina og Danmark sætter fokus på energieffektive skibe
07-11-2017 14:00

En delegation fra det kinesiske industriministerium er på besøg i Danmark som led i Søfartsstyrelsens myndighedssamarbejde mellem Kina og Danmark.

Billede af dansk-kinesisk delegation

​I løbet af det tre dage lange besøg vil der blive afholdt en dansk-kinesisk workshop om energieffektivt skibsdesign og maritimt udstyr.

I workshoppen deltager Søfartsstyrelsen, det kinesiske industriministerium og kinesiske myndigheder samt rederier, udstyrsproducenter, DTU og Danske Maritime.

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:
”Det dansk-kinesiske myndighedsarbejde er et stærkt redskab, som giver os gode muligheder for at udveksle viden og erfaringer. Blandt andet inden for grøn skibsdesign og maritimt udstyr, hvor en stor skibsbygningsnation som Kina er en vigtig samarbejdspartner. Det glæder mig, at der er stor opbakning og interesse fra dansk side til samarbejdet.”

I forbindelse med workshoppen vil Danske Maritime og Shipbuilding Information Center of China, et institut under China Shipbuilding Industry Cooperation, et af Kinas to store statsejede skibsbygningskonglomerater, samtidig underskrive et såkaldt Memorandum of Understanding om tættere industrisamarbejde inden for grøn skibsbygning, grønne maritime teknologier og offshore-udstyr. Aftalen tager afsæt i den eksisterende samarbejdsaftale mellem Erhvervsministeriet og Kinas industriministerium på samme område.​

 Kontakt

Kontakt

 
  
72 19 60 00