Ny folder sætter fokus på sikker dykning
07-08-2014 15:00

De seneste år er der sket en stigning i dykkerrelaterede drukneulykker. Derfor har Søsportens Sikkerhedsråd og Dansk Sportsdykkerforbund lavet en folder, der skal være med til at forebygge ulykker blandt nye og erfarne dykkere.

​​Siden 2011 har ca. 20 % af drukneulykkerne været dykkerrelaterede. Indtil 2010 havde der ellers været en periode, hvor der ikke druknede fritidsdykkere, men allerede i 2012 var tallet oppe på 5 personer.

”Der findes ikke noget entydigt mønster i, hvem der drukner og hvorfor. Det drejer sig om alt fra helt uerfarne til meget erfarne dykkere, og man kan heller ikke sætte fingeren på én særlig fejl, der opstår. Ulykkerne er meget forskellige,” udtaler Sten Emborg, der er leder af Søsportens Sikkerhedsråd.

Derfor har Søsportens Sikkerhedsråd, Dansk Sportsdykkerforbund og Hyperbar.dk, som er en forskningsenhed ved Rigshospitalet, lavet en folder, der skal sætte fokus på sikker dykning. Den er tænkt som en støtte og oplysning til nye dykkere og som en venlig påmindelse til de mere erfarne dykkere. Endelig er den lavet i et format, der passer ind i den logbog, som dykkere har med på vandet, og den er sågar trykt på vandtæt papir.

”Vi håber, at alle dykkere vil få glæde af folderen og bruge den ved dykning, og at vi dermed højner sikkerheden i sportsdykning. Det er naturligvis målet, at vi opnår samme gode situation som før 2011,” udtaler Sten Emborg.

Få folderen i din klub, eller bestil den på www.soesport.dk

 Kontakt

Kontakt

Sikre farvande
Sten Emborg, Specialkonsulent
+45 72 19 62 19