Søfartsstyrelsen sætter fokus på autonome skibe på konference i København
10-11-2017 13:00

I samarbejde med Danske Rederier, Danske Maritime og IDA Maritim afholder Søfartsstyrelsen på tirsdag en international konference om autonome skibe.

​​Overalt i hele i verden arbejdes der i disse år på højtryk med at udvikle ny teknologi til skibe. Forskningen er allerede langt fremme. Søfartsstyrelsen arbejder samtidig på at klarlægge, hvordan myndigheder så vidt muligt kan sikre, at det ikke er reguleringen, der opstiller barrierer for  brugen af fremtidens teknologiske løsninger i skibsfarten.

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:
”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu samler aktører og interessenter fra hele verden i København, så vi sammen kan dele den nyeste viden om de maritime teknologiske løsninger. Vi skal fortsætte vores tætte samarbejde i den globalde maritime verden, så vi kan udnytte de nye muligheder, som den teknologiske udvikling giver os. Jeg ser udnyttelsen af digitalisering, autonome skibe og ny teknologi i det hele taget som helt afgørende for, at den maritime sektor kan fortsætte den vækst, som vi hele tiden arbejder proaktivt på at understøtte.”

Søfartsstyrelsen udgav for et år siden en foranalyse om autonome skibe i samarbejde med DTU. Næste skridt i arbejdet med regulering på området er taget, i og med at Søfartsstyrelsen og Rambøll/CORE senere på året udkommer med en ny rapport, som fokuserer på konkrete områder, hvor der skal tages stilling til regulering.

Dette arbejde skal sikre, at Danmark skaber rammerne, inden erhvervet for alvor kan tage fat på brugen af nye teknologiske løsninger i skibsfarten.

Konferencen afholdes i København tirsdag den 14. november 2017.

Læs mere om konferencen

 Relateret indhold

 Kontakt

Kontakt

Maritim regulering og jura
Per Sønderstrup, Kontorchef
+45 72 19 61 69