Søfartsstyrelsen inviterer til digitaliseringskonference
14-03-2018 11:00

Søfartsstyrelsen er vært ved den afsluttende konference den 5. – 6. april, hvor resultaterne i det EU-støttede digitaliseringsprojekt ”EfficienSea2” præsenteres.

​​​​​Med Søfartsstyrelsen som leder har 32 partnere fra 12 forskellige lande i tre år arbejdet sammen i EU-projektet EfficienSea2 om at undersøge mulighederne for at digitalisere søfarten mere. ​

Projektet har fokuseret på at skabe nye kommunikationsplatforme, internationale IT-standarder og digitale services for at fremme maritim sikkerhed og effektivitet. Projektet støtter den indsats, regeringen har igangsat med Vækstplanen for det Blå Danmark og strategien for Dannmarks digitale vækst.

Løsningerne fra EfficienSea2-projektet er udviklet til og testet i Øst​ersøen og Arktis, men den internationale indsats for fælles IT-standarder betyder, at flere af de digitale løsninger er umiddelbart skalerbare til resten af verden. 

Til den afsluttende konference demonstreres og præsenteres over 20 af projektets løsninger. Derudover redegør repræsentanter fra blandt andet BIMCO, IALA og Søfartsstyrelsen for de strategiske perspektiver af projektets resultater.

Konferencen afholdes i København fra torsdag den 5. april kl. 12.00 til fredag den 6. april kl. ​13.00. Aktører med interesse for maritim digitalisering inviteres til at tilmelde sig konferencen.

Læs mere om EfficienSea2 projektet og tilmeld dig konferencen på hjemmesiden www.eff​iciensea2.org​

 Kontakt

Kontakt

E-navigation
Bjørn Borbye Pedersen, Chefanalytiker
+45 72 19 63 21