Stor aktivitet under Danish Maritime Days
15-10-2014 12:00

Danish Maritime Days blev en velbesøgt begivenhed med mange deltagere og stort engagement til de mere end 50 arrangementer.

​Danish Maritime Days løb af stablen fra den 6.-10. oktober, og tilslutningen til de mange arrangementer vidner om, at de maritime dage var en succes.

Maritime topfolk til workshop i Nordhavnen
Flagskibet for Danish Maritime Days var den store internationale konference Danish Maritime Forum, der fandt sted den 8. og 9. oktober på Docken i Københavns Nordhavn. Her var det lykkedes at samle den absolutte elite inden for det maritime område til drøftelser og workshops om fremtidens maritime udfordringer. Inddelt i små grupper kom politiske topledere og direktører i arbejdstøjet, fik en sprittusch i hånden og skulle komme med konkrete bud på fremadrettede løsninger – et format der for mange af gæsterne var uvant, men blev en stor succes.

Velbesøgt messe i Bella Center
Som en del af Danish Maritime Days blev messen Danish Maritime Fair afholdt i Bella Center, hvor mere end 150 virksomheder, heriblandt Thome Shipmanagement, A.P. Møller Mærsk, var repræsenteret.
Søfartsstyrelsen var også til stede på messen og holdt blandt andet oplægget ”Come Fly the Danish Flag,” der fokuserede på de fordelagtige danske rammevilkår og gjorde det klart, at det slet ikke er så svært at sejle med dansk kvalitetsflag.

Søfartsstyrelsen fokuserede også på e-navigation, som mange messegængere var interesseret i at høre nærmere om. Desuden var styrelsen også selv vært for et netværksmøde, hvor fremtidens e-navigation blev diskuteret – møder der fortsat vil finde sted fremover.

Bred vifte af arrangementer
Ud over Danish Maritime Fair bød Danish Maritime Days på en bred variation af arrangementer. Aalborg Universitet gav i samarbejde med Ange Optimazation og Mærsk Line deltagere mulighed for at lege med legocontainere, M/S Museet for Søfart bød på en særåbning og Danmarks Rederiforening indbød til debat om korruption i den maritime branche - bare for at nævne et par af de mange muligheder, dagene bød på.

Selv holdt Søfartsstyrelsen i samarbejde med 3F, CO-SEA og Danmarks Rederiforening arrangementet ”Conference on the Seafarer as part of Global Quality Shipping”, ligesom styrelsen var vært ved et offshore-arrangement i Esbjerg og åbent skib på Poul Løwenørn.

Store forventninger til næste år
Danish Maritime Days har været en succes for Søfartsstyrelsen og for det maritime Danmark i det hele taget, og det skaber store forventninger til næste års maritime dage.

”Jeg er stolt af, at det er lykkedes os at samle en bred vifte af topfolk inden for den maritime branche til Danish Maritime Days og Danish Maritime Forum. Det viser, at Det Blå Danmark kan gå forrest i debatten om fremtidens udfordringer, og jeg ser frem til endnu flere gode drøftelser og arrangementer næste år,” siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

 Kontakt

Kontakt

 
 
72 19 60 00