Store skibsfartsnationer går sammen om digitale certifikater
24-04-2017 10:00

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, underskriver i dag en aftale med Singapore og Norge om samarbejde om digitale certifikater. Aftalen skal få flere lande til at skifte fra papircertifikater til digitale certifikater, som blev indført i Danmark

​(photograph. i.e. photo by MPA)

Det var lidt af en verdensnyhed, da Søfartsstyrelsen den 24. juni sidste år meddelte, at nu var det slut med at lade danske skibe sejle rundt med stakkevis af papircertifikater.

I dag udsteder Søfartsstyrelsen kun digitale certifikater, som er meget mere effektive. På den måde spares tid og penge for både virksomheder og myndigheder.

Flere lande vil gøre som Danmark

Søfartsstyrelsen har i dag indgået en samarbejdsaftale med søfartsmyndighederne i Singapore og Norge. Aftalen er underskrevet i forbindelse med det maritime event Singapore Maritime Week og skaber fundament for, at de tre lande sammen arbejder for at udbrede anvendelsen af digitale certifikater.

Direktør i Søfartsstyrelsen Andreas Nordseth:
”Det er et vigtigt skridt, at Norge, Singapore og Danmark som tre vigtige søfartsnationer står sammen om udbredelse af digitale certifikater. Via samarbejde kan vi bedre fremme udbredelsen og få flere lande med på den digitale kurs.”

Flere lettelser forude

Digitale certifikater kan potentielt levere meget mere end kortere postgange og sagsbehandlingstider:

”E-certifikater er kun toppen af isbjerget. Certifikaterne i sig selv er kun begyndelsen. Næste skridt bliver, at myndighederne udveksler og inspicerer certifikaterne via hinandens databaser i stedet for at gøre det om bord på skibene,” forklarer Andreas Nordseth.

Dermed kan der drastisk reduceres i den tid, som havnestatskontrollen i dag bruger på at tjekke dokumenter på skibe i alle verdens havne.

 Kontakt

Kontakt

Direktionssekretariatet
Peter Krog-Meyer, Kontorchef
+45 72 19 61 02