Udvidet internationalt samarbejde om maritim digitalisering og e-navigation
04-06-2018 11:00

Søfartsstyrelsen udvider det internationale arbejde om digitalisering og e-Navigation og indgår nu en samarbejdsaftale med Sydkorea, Sverige, Australien og Kina.

Ny samarbejdsaftaler MoU
Danmark har indtil nu haft en samarbejdsaftale om e-navigation med Sydkorea og Sverige, men for at styrke fokus på digitalisering i den maritime sektor, udvides dette samarbejde nu til også at inkludere Australien og Kina.

Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen, var den 4. juni med til at åbne konferencen e-Navigation Underway 2018 AP i Seoul, Sydkorea og samtidig underskrive den ny samarbejdsaftale.

Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen:
”Samarbejde og globale løsninger er vejen frem, hvis digitalisering skal skabe udvikling, vækst og øget sikkerhed. Fra dansk side er vi glade for det nye udvidede samarbejde. Vi deler en fælles interesse i at få den digitale dagsorden fremad, herunder globale e-navigations-løsninger.”

Søfartsstyrelsen har de senere år indgået en række samarbejdsaftaler (MoU - Memorandom of Understanding) med andre toneangivende søfartsnationer for at fremme danske søfartspolitiske synspunkter og styrkepositioner.
Samarbejdsaftalerne gavner både Søfartsstyrelsens mulighed for at agere aktivt som myndighed, ligesom dansk skibsfart kan drage fordel af de bilaterale kontakter, der eksisterer på myndighedsplan.​

 Kontakt

Kontakt

 
  
72 19 60 00