Udlejning af fritidsbåd


Mandlig fritidssejler på en båd.

​​​​​​Du kan udleje eller dele din private fritidsbåd med andre. Der gælder de samme regler for udstyr og indretning, uanset om fritidsbåden er lejet eller ejet.

Det er altid føreren, der har ansvaret for, at udstyrs- og sikkerhedskravene på en fritidsbåd er overholdt, men du skal som udlejer altid sikre dig, at båd og grej er i orden, inden du låner eller lejer den ud.

Hvis du vælger at udleje et fritidsfartøj til private, gælder der nogle regler, du skal overholde. Reglerne er især af hensyn til brugernes sikkerhed, men også af hensyn til din risiko som udbyder for at pådrage dig ansvar for ulykker.

  • Før du lejer eller udlejer et privat fritidsfartøj, bør du også orientere dig på www.soesport.dk for vejledning om sikker sejlads.
  • Når du som privatperson udlejer din egen fritidsbåd (kun båden, dvs. uden besætning eller fører), er du underlagt de samme udstyrskrav, som når du selv sejler. Det indebærer blandt andet et krav om, at du skal have et passende antal redningsveste til alle passagerer i korrekte størrelser. Læs alle udstyrskravene her. 
  • Sikkerhedskravene til gasanlæg om bord skal overholdes. Disse harmonerer med de sikkerhedskrav, der er til tilsvarende anlæg på land og til fartøjer godkendt under EU's fritidsfartøjsdirektiv. Se direktivets krav her – læs specifikt under punkt 5.5.

 Kontakt

Kontakt

Sikre skibe
Sikre skibe
+45 72 19 60 17