Søfartsbog


Søfartsbogen bruges til at dokumentere den søfarendes fartstid. Hvis du ønsker en søfartsbog til at dokumentere din fartstid, kan du ansøge om en her på siden. 

Vil du registrere din fartstid, skal du logge ind på "Min side” hos Søfartsstyrelsen med dit NemID.

​​Hvem skal have en søfartsbog?

Det er ikke et krav, at danske søfarende skal have en søfartsbog. Men Søfartsstyrelsen anbefaler, at du bruger en søfartsbog til at dokumentere din fartstid.

Som søfarende er det dit eget ansvar at kunne dokumentere din fartstid. Du skal også selv sørge for, at søfartsbogen er udfyldt korrekt af skibsføreren, eller at skibsføreren eller rederiet udsteder en fartstidserklæring.

Sådan ansøger du om en søfartsbog

Du ansøger online om en søfartsbog. Det foregår ved, at du udfylder ansøgningsblanketten, som sendes ind til Søfartsstyrelsen. Når du ansøger online, skal du have dit NemID og betalingskort klar. Du skal til ansøgningen vedhæfte følgende:

  • En kopi af billedsiden fra dit pas, kørekort eller senest udskrevne søfartsbog
  • Et vellignende billede med ensartet baggrund. Billedet skal følge pasreglerne.  

Ansøg om en søfartsbog

Hvis du har spørgsmål eller skal sende yderligere dokumentation til din sag, skal du besvare den e-mail, du har modtaget med dit sagsnummer.​

Når du mailer til os, bedes du undlade at anføre personfølsomme oplysninger såsom CPR-nummer, da forbindelsen ikke er krypteret. Hvis du indsender dokumentation, hvor dit CPR-nummer fremgår, bør du dække de sidste 4 cifre.

Pris og levering

En søfartsbog koster 500 kroner. Du kan forvente at modtage din søfartsbog med posten inden for en uge. Du kan vælge en alternativ leveringsadresse i selve ansøgningen.

Hvis du skal bruge bogen hurtigere, har du mulighed for selv at hente den hos Søfartsstyrelsen. Til sidst i din ansøgning kan du krydse af, at du selv afhenter søfartsbogen. Bogen kan afhentes tidligst den efterfølgende dag i Søfartsstyrelsens reception. Medbring ID og kvittering.

Har du mistet din søfartsbog?

Har du mistet din søfartsbog, kan du bestille en ny online, men Søfartsstyrelsen kan desværre ikke skrive din tidligere optjente fartstid ind i din nye søfartsbog.

Søfarende skal selv registrere fartstiden

Søfarende skal selv registrere deres fartstid. Registreringen foregår på ”Min side” på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Her kan du læse mere om fartstid samt finde vejledning i, hvordan du registrerer din fartstid

 Kontakt

Kontakt

Søfarende og certifikater
Søfarende og certifikater
+45 72 19 60 00