Fuld fart på karrieren

Hans Peter Geisler er Fuldmægtig i Søfartsstyrelsens Direktionssekretariat, hvor han er indstationeret i departementet.

Hans Peter Geisler havde nærmest lige justeret kontorstolen og fundet sin plads i Søfartsstyrelsen som ny fuldmægtig, da han fik muligheden for at rejse til FN’s Søfartsorganisation, IMO, i London. Han skulle deltage i et vigtigt møde. Det gjaldt om, at Danmark skulle genvælges til IMO’s bestyrelse. En plads, som giver international indflydelse og har stor betydning for Danmark som en af verdens førende skibsfartsnationer.

Det var en hård, men også en spændende uge i London. Jeg fik kontakter fra hele verden. Og heldigvis endte det med, at Danmark genvandt sin plads i IMO’s bestyrelse”, fortæller Hans Peter.

Søgte det internationale

Det var ikke tilfældigt, at Hans Peter netop søgte til Søfartsstyrelsen i Korsør - det handlede om at bide skeer med globale problemstillinger.

Jeg ledte efter et job med internationalt sigte, og hvor jeg har mulighed for at beskæftige mig med nogle af de helt store politiske dagsordener ude i verden. De kriterier opfylder Søfartsstyrelsen til fulde, i og med Danmark spiller så stor en rolle på den maritime scene, som vi gør.

Forskellighed er en styrke i Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen er en arbejdsplads, hvor opgaverne spænder bredt, og hvor der hver dag samarbejdes på tværs af fx generalister, maritime eksperter og jurister om at få teknik, jura og politik til at gå op i en højere enhed. Det ser Hans Peter Geisler som et stort plus.

Det betyder, at vi er mange forskellige typer, og her er der i den grad plads til forskellighed. Og det betyder jo også, at man får mange forskellige typer kolleger, oplevelser og indsigter, som jeg i hvert fald ellers aldrig ville have fået. Det er fedt. 

Gode karrieremuligheder

Hans Peter Geisler er selv generalist, og han har ingen erfaring inden for søen og skibsfarten.

Så der er meget at læse op på for sådan en som mig, og det gælder om at holde tungen lige i munden og turde bede andre om hjælp. Heldigvis er hjælpsomhed et varemærke for Søfartsstyrelsen, så man kommer hurtigt efter det.

Til gengæld får han så også rigtig gode muligheder for at flytte rundt til forskellige kontorer med meget forskellige opgaver. Det er det, Søfartsstyrelsen beskriver som ”nyt job – samme arbejdsplads”  

Det er vigtigt for mig at være på en arbejdsplads, hvor jeg har mulighed for at udvikle mig og prøve mig selv af i forskellige opgaver. Det er der stor forståelse for i styrelsen, hvor flere kolleger rykker rundt internt mellem kontorer. Selv er jeg fra september rykket ind i Erhvervsministeriets departement, hvor jeg som indstationeret medarbejder i en periode skal fungere som Søfartsstyrelsens ambassadør og bindeled.