1

Hvordan logger jeg ind?

For at logge på Skibsreder selvbetjening, skal du vælge en af flere loginmuligheder:

 • ”Login med NemID”
  • NemID nøglekort: Ved brug af dit personlige NemID, kan du hurtigt få adgang til dine skibe, skibscertifikater, og syn. Dette sker ved at skibe ved Søfartsstyrelsen er bundet op til skibenes ejere – hvilket for privatpersoner sker via CPR-numre. Systemet vil således kunne genkende dig som ejer af dine skibe og give dig adgang til disse skibe – samt til skibe som andre skibsejere har givet dig adgang til.
  • NemID nøglefil: Efter login med en medarbejdersignatur kan du tilgå samtlige skibe, skibscertifikater og syn, for skibe ejet af virksomheden som du er logget ind på vegne af – eller som du som bruger har fået adgang til.
  • MitID: Hvis du er overgået til det personlige MitID, så kan du hurtigt få adgang til skibe, skibscertifikater, og syn – på samme måde som via NemID.
 • ”Log på med brugernavn/adgangskode”
  • Brugernavn/adgangskode: Det er muligt at registrere en bruger og logge ind, selv hvis du ikke har NemID eller MitID. Du vil have et bruger-ID, som du så kan videresende til andre, der kan give en adgang til skibe, som de ejer, befragter eller administrerer. Hvis du selv ejer eller befragter skibe, men har oprettet en bruger den her vej igennem, vil du være nødsaget til at kontakte Søfartsstyrelsen angående adgang til dine skibe. Når Søfartsstyrelsen kan bekræfte at du er den retsmæssige person, vil de kunne give adgang til dine skibe.

 

2

Hvordan opretter jeg en ny bruger?

Hvis du har NemID eller MitID, skal du ikke selv oprette en bruger, men kan blot logge ind med NemID eller MitID.

Hvis du ikke har NemID eller Mit ID, skal du oprette en ny bruger. Hvis du har haft en bruger ved Søfartsstyrelsen for det tidligere ”Min Side” system, er din bruger blevet migreret og du kan aktivere brugeren ved at følge guiden i afsnit 2.1.

Oprettelse af en ny bruger, sker på følgende måde:

 1. Tilgå Skibsreder selvbetjening (shipowner.dma.dk) for at komme til login-siden
 2. Tryk på ”Opret mig som bruger”
 3. Angiv dit fornavn, dit efternavn og din email-adresse
 4. Angiv dit ønskede brugernavn og adgangskode
  (Adgangskoden skal mindst indeholde: ét stort bogstav, ét lille bogstav, ét tal og ét symbol)
 5. Tryk på ”Fortsæt” for at oprette din bruger
 6. Du modtager herefter en email med et link til at aktivere din bruger, hvilket du skal gøre indenfor 5 minutter
 7. Efter aktivering af din bruger, kan du logge ind og begynde at bruge Skibsreder selvbetjening.

Bemærk, at du ikke vil have adgang til nogen skibe lige efter oprettelse af en ny bruger. Du får adgang til skibe ved at skibenes ejer giver dig adgang eller at Søfartsstyrelsens, efter du tager kontakt, kobler din nye bruger sammen med unikke oplysninger om dig som privatperson (f.eks. via CPR-nummer) og systemet dermed kan se at du ejer dine skibe.

2.1Migrering af bruger fra det tidligere "Min Side" system

Hvis du har haft en bruger ved Søfartsstyrelsen for det tidligere ”Min Side” system, er din bruger blevet migreret og du kan aktivere brugeren ved at tilgå det nye system på shipowner.dma.dk og udføre følgende:

 1. Tryk på ”Log på med brugernavn/adgangskode”
 2. Tryk på ”Nulstil adgangskode”
 3. Indtast den E-mail du har tilknyttet din bruger fra det tidligere ”Min Side” system.
 4. Klik på linket i den E-mail du modtager
 5. Angiv ny adgangskode
  (Adgangskoden skal mindst indeholde: ét stort bogstav, ét lille bogstav, ét tal og ét symbol)
 6. Du er nu logget ind i det nye system. Hvis du ikke bliver logget ind automatisk skal du gå på shipowner.dma.dk igen og logge ind med din E-mail og nye password

Hvis du ikke modtager en E-mail til nulstilling af password, eller du ikke længere har adgang til denne E-mail, skal du tage kontakt til Søfartsstyrelsen via telefon: +45 72 19 60 17 (alle hverdage 9:00-16:00) eller via E-mail: cfs@dma.dk

3

Hvad har jeg adgang til?

Efter du har logget ind på Skibsreder selvbetjening, vil du kunne se forsiden med en liste over skibe, som du har adgang til. Afhængigt af om du er logget ind som privatperson eller virksomhedsmedarbejder, kan du se skibe baseret på følgende kriterier:

Logget ind som privatperson:

 • Skibe du ejer
 • Skibe du befragter
 • Skibe, som andre personer har givet dig, som bruger, adgang til

Som virksomhedsmedarbejder:

 • Skibe, virksomheden ejer
 • Skibe, virksomheden befragter
 • Skibe, som andre personer har givet dig, som bruger, adgang til

Ved hvert skib, kan du se navnet på skibet, kendingsbogstaver/FTJ-nr., skibsregister, skibsregisternummer, og skibsanvendelse. Ved at klikke ind på dine skibe, kan du se detaljer som skibet, syn, krav, certifikater og hvem der er blevet givet adgang til skibet.

Sidstnævnte er kun synligt for skibe som du ejer, befragter eller har admin-rettigheder til. Du kan endvidere se detaljer om syn, krav og certifikater. Hvis der er synsrapport tilgængelig for et syn, kan du downloade denne rapport – og du kan downloade certifikater, hvis fil (PDF) herfor er tilgængelig.

4

Hvordan får jeg adgang til mine skibe?

Du får adgang til de skibe du selv ejer eller befragter, ved at Søfartsstyrelsen både kan bekræfte din identitet og at Søfartsstyrelsen ved at dine skibe er ejet af dig som person.

Identificering af dig overfor Søfartsstyrelsen sker lettest ved at du logger ind med NemID eller MitID, hvorved Søfartsstyrelsen herigennem kan bekræfte din identitet. Hvis du ikke har mulighed for at bruge NemID eller MitID, skal du tage kontakt til Søfartsstyrelsen, så din identitet vil kunne bekræftes for din bruger.

Hvis du, efter Søfartsstyrelsen har bekræftet din identitet (via NemID, MitID eller kontakt), ikke kan tilgå dine skibe, skal du tage kontakt til Søfartsstyrelsen via telefon: +45 72 19 60 17 (alle hverdage 9:00-16:00) eller via E-mail: cfs@dma.dk. Dette vil være nødvendigt hvis dit CPR-nummer (eller anden unik identifikation) ikke er blevet gemt ifm. den tidligere registrering af ejerskabet for dine skibe.

5

Hvordan bruges Skibsreder selvbetjening?

Når du er logget ind, kan du fra overblikssiden se alle de skibe du har adgang til, samt planlagte og færdiggjorte syn. I den øverste tabel på overblikssiden kan du tilgå alle de skibe du har adgang til. Her kan du give andre adgang til dine skibe, ved at trykke på den grønne knap med skibet på.

Figur 1: Overblikssiden for Skibsreder Selvbetjening

Figur 1: Overblikssiden for Skibsreder Selvbetjening

Ved tryk på ”Adgang til skibe” knappen, vil du blive ført til en side hvor du kan se hvem der har adgang til dine skibe og hvilke de har adgang til.

  Figur 2: Oversigt over, hvem der har adgang til dine skibe på Skibsreder Selvbetjening

Figur 2: Oversigt over, hvem der har adgang til dine skibe på Skibsreder Selvbetjening

For at se detaljer om hvad personen har adgang til, kan du klikke på personen for at blive ført til en detalje side. Inde på denne side an du se hvilke skibe personen har adgang til og hvad de har ret til. Der er tre muligheder for adgang: ”Ingen”, ”Vis”, og ”Administrer”. Hvis personen har ”Ingen” rettighed for skibet, kan personen ikke se skibet. Hvis personen har ”Vis” rettighed, kan personen se skibet. hvis personen har ”Administrer” rettighed, kan personen give andre personer rettighed til skibet på Skibsreder selvbetjening.

  Figur 3: Detaljeret visning for hvilke af dine skibe en bestemt bruger har adgang til på Skibsreder Selvbetjening

Figur 3: Detaljeret visning for hvilke af dine skibe en bestemt bruger har adgang til på Skibsreder Selvbetjening

For at give flere personer adgang til dine skibe, kan du gennem forrige side tilføje dem ved at trykke på den grønne ”Tilføj person” knap.

  Figur 4: Oversigt over, hvem der har adgang til dine skibe på Skibsreder Selvbetjening

Figur 4: Oversigt over, hvem der har adgang til dine skibe på Skibsreder Selvbetjening

Ved at trykke på knappen ”Tilføj person” kan du tilføje en person ved at skrive deres bruger-id og trykke næste, hvilket brugeren finder ved at trykke på deres navn i øvre højre hjørne.

Figur 5: Indtast bruger-ID for at tilføje brugerrettigheder på Skibsreder Selvbetjening

Figur 5: Indtast bruger-ID for at tilføje brugerrettigheder på Skibsreder Selvbetjening

Hvis du går tilbage til overblikssiden, kan du se detaljer om dine skibe ved at klikke på ”Se detaljer” ud for det skib du ønsker at se. Når du har klikket på den, vil du blive ført til en ny side med generelle skibsdetaljer, som navn, kendingsbogstaver, skibsregisternummer m.m. Du kan herigennem også se skibet gennem Søfartsstyrelsens andre tjenester, som Skibsbladet.

Figur 6: Detaljeret visning for skib på Skibsreder Selvbetjening

Figur 6: Detaljeret visning for skib på Skibsreder Selvbetjening

Den næste tabel indeholder alle dine syn, hvortil du kan tilgå dem ved at klikke på ”Se detaljer”.

Figur 7: Tabel over syn på skibet på Skibsreder Selvbetjening

Figur 7: Tabel over syn på skibet på Skibsreder Selvbetjening

Når du klikker på se detaljer for et syn, bliver du ført til en ny side der viser oplysninger som Sagsnummer, status, synsstatus m.m. Du kan også se planlagte besøg af inspektionen nedenunder.

Figur 8: Detaljeret visning for syn på Skibsreder Selvbetjening

Figur 8: Detaljeret visning for syn på Skibsreder Selvbetjening

Hvis du går tilbage til skibsdetaljesiden, kan du se dine krav. Her kan du, gennem detaljevinduet, få information om Område, støttepunkt, udbedringsfrist m.m.

Figur 9: Detaljeret visning for krav på Skibsreder Selvbetjening

Figur 9: Detaljeret visning for krav på Skibsreder Selvbetjening

Den næstsidste del af skibsdetaljevinduet er en tabel som viser dine certifikater. Her kan du også tilgå et detaljevindue, hvor du kan få detaljer om Certifikatnummeret, udstedelsessted og –dato, samt muligheden for at downloade en PDF af dit certifikat.

Figur 10: Detaljeret visning for certifikat på Skibsreder Selvbetjening

Figur 10: Detaljeret visning for certifikat på Skibsreder Selvbetjening

6

Hvordan giver jeg andre adgang til et, flere eller alle mine skibe?

For at give andre adgang til dine skibe, skal du have personens bruger-id. Dette id skal du indtaste i input-feltet når du bliver bedt om ”Indtast bruger-ID for at tilføje brugerrettigheder". Herefter kan du give personen adgang til at se eller administrere dine skibe.

Figur 11: Indtast bruger-ID for at tilføje brugerrettigheder på Skibsreder Selvbetjening

Figur 11: Indtast bruger-ID for at tilføje brugerrettigheder på Skibsreder Selvbetjening

7

Hvordan finder jeg mit bruger-id?

Når du er logget ind, kan du klikke på dit navn i øverste højre hjørne af Skibsreder selvbetjening. Du vil hermed blive ført til din profilside, hvor du kan se dit bruger-id og hvordan Søfartsstyrelsen forholder os til GDPR.

Figur 12: Profilside på Skibsreder Selvbetjening

Figur 12: Profilside på Skibsreder Selvbetjening