1

Skibsbladet har ændret udseende og indhold

I forbindelse med udviklingen af Digitalt Skibsregister har Skibsbladet fået et brugervenligt løft. Se mere i videoen herunder.

2

Adgang til udstedte beviser

For at få adgang til dine udstedte beviser, anbefaler vi at logge ind med NemID, da dette vil gøre det nemmere at koble dig op til dine beviser.

Hvis du ikke har NemID, kan du oprette et login til selvbetjeningen, hvis ikke du allerede har et login fra tidligere. Hvis du opretter et nyt login, skal Søfartsstyrelsen underrettes for at opkoble dit login med dine beviser. Dette betyder at loginet vil blive manuelt behandlet.

Oprettelse af bruger:
Måden du opretter en bruger, er ved at klikke på opret bruger på skibsreder selvbetjening. Dette vil føre dig til denne side:

Herefter kan du indtaste dine oplysninger I felterne. Læs her om hvordan vi bruger dine data I overensstemmelse med GDPR. De følgende informationer skal oplyses:

Fornavn

Efternavn

E-mail

Brugernavn

Kodeord

Når du har oplyst de nødvendige informationer, og trykket fortsæt, vil du modtage en e-mail.

Når du har fået adgang:
Når du har fået adgang til selvbetjeningen, bliver du præsenteret for en velkomstskærm.

Her kan du tilgå dine skibes detaljer, hvori dine skibscertifikater befinder sig. Dette indebærer certifikater som kaldesignal, besætningsfastsættelse, MLC m.m.

Disse beviser kan alle downloades til din enhed, ved at klikke på ”Klik for at downloade”. Detaljer om certifikatet kan findes i både certifikatet og i ”Se detaljer”.

3

Verificering af udstedte beviser

Det er muligt hurtigt at verificere beviser gennem verify.dma.dk, ved at oplyse enten certifikatnummer eller verificeringsnummer. Dermed kan du altid hurtigt verificer dine (og andres) beviser.

På farten er det muligt at scanne QR-koden på certifikater. Dette er bygget ind i kamera-appen på de fleste nyere smartphones. Hvis din telefon ikke understøtter QR scanner skal du bruge en tredjeparts app, som kan findes i de fleste app butikker.

Hvis beviset er muligt at vise, vil en ”Se certifikat” knap dukke op, hvor du gennem denne kan se det faktiske bevis i PDF format.

Hvis certifikatet er gyldigt, vil du se følgende rubrik:

Hvis certifikatet ikke er gyldigt, vil du se følgende rubrik: