100 pct. el-færge sejler i Det Sydfynske Øhav

16-08-2019

Du kan nu tage på en af verdens længste overfarter med en 100 procent elektrisk færge. El-færgen ELLEN har været på sin jomfrurejse mellem Søby og Fynshav i Det Sydfynske Øhav.

For Søfartsstyrelsen er det kulminationen på et arbejde, hvor Søfartsstyrelsen har været med som myndighed i projektet. Bl.a. for at bidrage til at sikkerheden er en del af det innovative udviklingsarbejde.

Martin John, kontorchef i Søfartsstyrelsen:

”El-færger er en af løsningerne til nye klimavenlige færger. I Søfartsstyrelsen har vi været partner, myndighed og nu flag på den nye hel-elektriske færge”.

El-færger er i en rivende udvikling

Den nye el-færge ELLEN, som er et EU projekt under 2020 Horizon, også kendt som E-Ferry, vil være en af de første i verden, hvor hele batteripakken indeholder nok energi til både almindelig drift samt nødsituationer.

Stor interesse i industrien for grønne færger

Flere rederier er i gang med at udvikle nye løsninger til fremtidens færger. En udvikling hvor sikkerheden går hånd i hånd med væksten i Det Blå Danmark.

Ruten er en af de længste overfarter i verden, som betjenes af en helelektrisk færge. 22 sømil uden hverken støj eller røg.

Læs mere om el-færgeprojektet E-ferry på www.el-færgeprojekt.dk

Kontakt

Søfartsstyrelsen