Søfartsbog

Foto af søfartsbog

Søfartsbogen bruges til at dokumentere den søfarendes fartstid. Hvis du ønsker en søfartsbog til at dokumentere din fartstid, kan du ansøge om en her på siden.

Vil du registrere din fartstid, eller søge om en søfartsbog, skal du logge ind på:

Selvbetjening hos Søfartsstyrelsen med dit NemID

Det er ikke et krav, at danske søfarende skal have en søfartsbog. Men Søfartsstyrelsen anbefaler, at du bruger en søfartsbog til at dokumentere din fartstid.

Som søfarende er det dit eget ansvar at kunne dokumentere din fartstid. Du skal også selv sørge for, at søfartsbogen er udfyldt korrekt af skibsføreren.

Fartstid kan også dokumenteres med en digital fartstidserklæring, som du kan indhente via vores selvbetjening og app.

Du ansøger online om en søfartsbog. Du skal have dit NemID og betalingskort klar. Du skal til ansøgningen vedhæfte følgende:

  • En kopi af billedsiden fra dit pas eller senest udskrevne søfartsbog
  • Et vellignende billede med ensartet baggrund. Billedet skal følge pasreglerne.
    • I vores app, My Maritime, kan du tage dit eget billede og knytte til din profil.

Ansøg om en søfartsbog

Hvis du har spørgsmål eller skal sende yderligere dokumentation til din sag, skal du besvare den e-mail, du modtager med dit sagsnummer.​

En søfartsbog koster 120 kroner. Du kan forvente at modtage din søfartsbog med posten inden for en uge. Hvis nødvendigt kan du vælge en alternativ leveringsadresse i ansøgningen.

Har du mistet din søfartsbog, kan du bestille en ny online, men Søfartsstyrelsen kan desværre ikke skrive din tidligere optjente fartstid ind i din nye søfartsbog.