Flagskifte

Dansk skibsfart er kendetegnet ved høj kvalitet, et internationalt udsyn og en god evne til innovation.

Første gang I kontakter Søfartsstyrelsen, vil en skibsinspektør blive udpeget som jeres kontaktperson på sagen – det direkte link mellem rederi og Søfartsstyrelsen. Vi tror på, at det vil gøre hele processen nemmere, og at I som rederi vil føle, at processen flyder bedre.

Hvis I overvejer at sejle på dansk flag, har Søfartsstyrelsen mulighed for at tilbyde et gratis uforpligtende møde, hvor vi vil svare på jeres spørgsmål. Mødet kan foregå på et af vores kontorer, over telefonen eller eventuelt via et videomøde – I vælger den mulighed, der passer jer bedst.

Det er slet ikke så besværligt at sejle med dansk flag. De seneste år har Søfartsstyrelsen reduceret antallet af særregler for danskflagede skibe.

Det betyder, at det er blevet nemmere at flage ind til dansk flag, da mange af de nationale regler nu er blevet internationale og gælder uanset hvilket flag, skibet fører.

Se også en informationsfolder om flagskifte for Mobile Offshore Drilling Units (MODU) til det Danske Internationale Skibsregister (DIS).

Lastskibe over 500 BT

Få adgang til en række serviceydelser, når du flager ind under dansk flag. En af de serviceydelser, som vi kan tilbyde, er vores Point of Contact-ordning. Via ordningen sættes rederiet i forbindelse med en fast gruppe skibsinspektører med dybdegående viden om rederiet og dets særlige behov. En fast kontaktperson vil altid følge op og vende tilbage til rederiet.

Lastskibe over 500 BT

Lastskibe under 500 BT

​​​​​​​​​​​​​​​​Sejl under dansk flag: Hvis I bliver en del af Det Blå Danm​ark og sejler under dansk flag, kan Søfartsstyrelsen tilbyde jeres rederi en række forskellige ydelser.​

Lastskibe under 500 BT

Passagerskibe i international fart

De fleste danske særkrav er væk, og det gør det væsentligt nemmere at registrere et skib under dansk flag.

Passagerskibe i international fart