Maritime sanktioner

Det internationale samfund kan vedtage sanktioner mod et land, hvis landet overtræder internationale konventioner og aftaler. Læs mere her om de gældende sanktioner på det maritime område.

Virksomheder henvises til Udenrigsministeriets vejledning til virksomheder. Du kan yderligere finde informationer om sanktioner på Udenrigsministeriets hjemmeside eller læse mere om sanktioner og eksportkontrol på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. Et aktuelt og samlet overblik om gældende EU-sanktioner, kan findes på sanktionskortet fra EU Kommissionen.

Generelt om sanktioner på det maritime område

Det internationale samfund kan vedtage sanktioner mod et land, hvis landet overtræder internationale konventioner og aftaler.

Generelt om sanktioner på det maritime område

Sanktioner mod Rusland og Belarus

Siden den 24. februar 2022 har EU vedtaget en lang række forordninger med indgribende sanktioner mod Rusland og Belarus. 

Sanktioner mod Rusland og Belarus

Salg af tankskibe

Øvrige sanktioner

Der er i øjeblikket sanktioner med særlig relevans for den maritime sektor, rettet imod Den Demokratiske Folkerepublik Korea, Libyen og Iran.

Øvrige sanktioner

Registrering af salg af olietankere

Der er forbud mod direkte eller indirekte at sælge el. på anden måde overføre ejerskab af tankskibe til transport af råolie el. olieprodukter til fysiske el. juridiske personer, enheder el. organer i Rusland eller til brug i Rusland.

Registrering af salg af olietankere