Mød Søfartsstyrelsen til Maritime Kulturdage

19-08-2019

Hør om styrelsens flytning til Korsør, og bliv klogere på, hvad vi laver. Du kan se en ’Sniffer-drone’, som til daglig jagter forurenende skibe, og imens kan børnene navigere efter bøjer på løbehjul.

Søfartsstyrelsen er på alle måder kommet til Korsør. Vi er både på plads på kajen i Korsør Havn under det Maritime Kultur- og Folkemøde 24. august 2019, og desuden bliver vi fuldtallige i vores nye dagligdag i Korsør fra 1. oktober 2019.

I uge 34 omdanner Korsør sin havn og flådestation til et landsdækkende folkemøde med fokus på det maritime.

Tjek hjemmesiden www.mkof.dk, hvor du finder alt om dette års Maritime Kultur- og Folkemøde.

Se en sniffer-drone!

I Søfartsstyrelsen er vi med til at bistå Miljøstyrelsen i at sikre, at skibe ikke udleder for meget svovl. Et af redskaberne i dette arbejde er en drone, som kan følge efter skibe og ”sniffe” om røggassen indeholder for meget svovl. Du kan se en lille udgave af sådan en sniffer-drone ved vores telt i Korsør.

Naviger efter bøjer på løbehjul

Som en (lidt abstrakt) demonstration af, hvordan bøjer og andre søafmærkninger hjælper skibene til at navigere, kan du tage dine børn med til Søfartsstyrelsens telt, hvor de kan prøve vores løbehjulsbane, der er markeret med bøjer.

Sejl sikkert med Søsportens Sikkerhedsråd

Søsportens Sikkerhedsråd deltager igen i år sammen med Søfartsstyrelsen. Søsportens Sikkerhedsråd arbejder for sikkerhed til søs for dem, som er på vandet i fritiden. Kom og se sikkerhedsveste samt sikkerhedsbåde og få en snak om, hvordan du bevæger dig sikkert på havet.

Kom og mød os på kajen

Søfartsstyrelsen vil være til stede på kajen (ved Driftscenteret på Søbatteriet 2) under det Maritime Kultur- og Folkemøde 24. august 2019. Udover en snak med medarbejdere fra styrelsen kan du også smage en ægte skibskiks, samtidig med at dit barn prøver løbehjulsbanen.

Kontakt

Søfartsstyrelsen