Maritimt sektorsamarbejde mellem Ghana og Danmark

15-10-2019

Ghanesiske slæbebådskaptajner på træningsophold i Danmark.

Et hold af ghanesiske slæbebådskaptajner har netop afsluttet deres træningsophold i Danmark som led i det maritime sektorsamarbejde. De ghanesiske slæbebådskaptajner har under opholdet fået nye værktøjer til at håndtere slæbebådsoperationer i en af Vestafrikas største havne: Tema havn. Ghaneserne har samtidig delt ud af deres erfaringer fra håndtering af slæbebådsoperationer i deres farvande.

Charlotte Ahrendt Steen, vicedirektør i Søfartsstyrelsen:
Træningsopholdet for slæbebådskaptajnerne er et godt eksempel på, at det maritime sektorsamarbejde styrker samarbejdet mellem Ghana og Danmark til gavn for begge parter”.

Programmet for træningsopholdet er sammensat af Søfartsstyrelsen i et samarbejde med Danpilot og Århus Havn. Ghaneserne har bl.a. gennemgået et intenst slæbebådskursus hos Force Technology, et sikkerhedskursus hos RelyonNutec i Esbjerg og været med til at lægge skibe til havn i Århus. 

Det maritime sektorsamarbejde med Ghana

Danmark og Ghana har siden 2016 haft et officielt maritimt sektorsamarbejde. Samarbejdet fortsætter indtil videre til 2021.
 
Formålet med sektorsamarbejdet er blandt andet at bidrage til kapacitetsopbygning i den maritime sektor til gavn for både Danmark og Ghana. Blandt meget andet skal Danmark bidrage til træning af slæbebådskaptajner, som led i deres forberedelse til håndtering af større containerskibe.
 
Det maritime sektorsamarbejde finansieres af Danida.

Kontakt

Søfartsstyrelsen