Internationale svovleksperter mødes i Korsør

24-09-2019

Søfartsstyrelsen er vært, når eksperter fra lande med særlige erfaringer med at håndhæve skibes udledning af svovl mødes i Korsør i denne uge.

Formålet med mødet er at udveksle viden og ’best practice’ for overvågning og håndhævelse af de internationale svovlgrænser. På mødet vil eksperterne både drøfte håndhævelse i SECA’er, hvor svovlgrænsen er 0,1 pct. men også den globale svovlgrænse på 0,5 pct., som træder i kraft 1. januar 2020.

Søfartsstyrelsen byder velkommen i Korsør, når de såkaldte SECA-lande fra Nordeuropa, Canada, USA, Kina, Japan og EMSA mødes for at diskutere erfaringer med effektiv håndhævelse af svovlgrænser i søfarten. SECA betegner geografiske områder med særligt skrappe krav til svovlindholdet i skibsbrændstoffer – disse omfatter i dag Nordsøen, Østersøen samt de nordamerikanske kystområder.

Programmet er spækket med oplæg fra internationale eksperter og interaktive workshops for deltagerne.

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:

”Med den nye globale svovlgrænse lige rundt om hjørnet er effektiv svovlhåndhævelse vigtigere end nogensinde. Vores erfaringer fra de forskellige landes myndigheder skal deles, og vi skal fremme samarbejdet for at sikre fair konkurrence og maksimal gevinst af reglerne for miljøet.”.

Mødet holdes for anden gang i Danmark, og denne gang i Korsør, hvor Søfartsstyrelsens hovedkontor også er placeret.

Mere om reglerne

Den globale øvre grænse for tilladt svovlindhold i brændstoffet er fra 1. januar 2020 på 0,5 pct. I SECA’er er grænsen 0,1 pct.

Læs mere på Søfartsstyrelsens hjemmeside

Kontakt

Søfartsstyrelsen