Ny topplacering til danske skibe

15-06-2022

Igen i år ligger Danmark i top på Paris MoU-hvidlisten, som viser hvordan flagstaternes skibe klarer sig under kontroller i europæiske havne.

Havnestatskontrolregimet Paris MoU har netop offentliggjort deres seneste hvidliste, hvor danske skibe igen har markeret sig ved at være i toppen af hvidlisten. Også inden for Tokyo MoU’s havnestatskontrolregime er danske skibe fortsat på hvidlisten. Danmark er desuden placeret på US Coast Guards Qualship 21-liste, som dækker havnestatskontroller i USA.

Hvidlisterne fra havnestatskontrolregimerne Paris MoU (Europa) og Tokyo MoU (Asien) viser, hvordan flagstaternes skibe klarer sig, når de bliver kontrolleret i havne rundt om i verden. Listerne er blandt andet baseret på de seneste tre års inspektioner og tilbageholdelser af skibe.

Martin John, synschef hos Søfartsstyrelsen:

Det danske flag står for kvalitetsskibsfart og høje standarder. At fastholde placering i toppen af hvidlisterne er en flot præstation af både rederierne og de søfarende på de danske skibe. Det indikerer en høj sikkerhedsbevidsthed og kommer erhvervet til gode, ved at markere dansk skibsfart som kvalitetsskibsfart.

Havnestatskontroller er et vigtigt værktøj til at sikre, at skibene lever op til internationale standarder for sikkerhed, sundhed og miljø samt ordentlige arbejdsvilkår for de søfarende.

Kontakt

Søfartsstyrelsen