Fokus på sundhed for søens folk

31-03-2023

Med Søfartsstyrelsen som initiativtager var 50 søfartslæger fra hele landet i denne uge samlet til konference i Middelfart.

Når man er omringet af vand, og fastlandets lægehjælp er langt væk, er det ekstra vigtigt at have et godt helbred. Derfor er det obligatorisk for alle søfarende at gennemgå regelmæssige lægeundersøgelser. I den forbindelse er det afgørende, at søfartslægerne har indblik i de forhold, som de søfarende arbejder under. Søfartsstyrelsen havde derfor i denne uge taget initiativ til et seminar om sundhed for søfarende.

De 50 søfartslæger, som deltog, blev præsenteret for eksempler på de særlige fysiske og psykiske udfordringer, de søfarende står over for, når de er på arbejde langt væk fra familie og venner i længere perioder. Udover de mange relevante input gav seminaret også mulighed for at udveksle ekspertråd og skabe netværk på kryds og tværs.

Tak til Nordjyllands Beredskab (Frederikshavn), Rednings- og Sikkerhedscenter (Korsør), RelyOn Nutec (Esbjerg) samt Sea Health and Welfare for spændende oplæg. Der skal også lyde en tak til Dansk Selskab for Maritim Medicin for at moderere seminarets afsluttende paneldebat. Vi ser frem til at gentage succesen.

Kontakt

Søfartsstyrelsen