Alle kan nu give input til indholdet i skibenes medicinkister

07-09-2023

Søfarende med interesse for de lovpligtige medicinkister har nu mulighed for at blive en del af medicinsk dialogforum, og dermed give sit besyv med på det fremtidige indhold af medicinkisterne.

Tidligere har det specifikke indhold været baseret på beslutninger truffet af Søfartsstyrelsen og Radio Medical ud fra EU-direktiver og internationale konventioner. Disse er der stadig, men Søfartsstyrelsen har via det såkaldte medicinske dialogforum åbnet op for, at alle nu kan komme med input.

Anne Weltz Straarup, afdelingssygeplejerske hos Center for det Maritime Sundhedsvæsen, Søfartsstyrelsen:

Søfartsstyrelsen har et ønske om at få inddraget brugernes forslag til, hvad der skal være i de forskellige kister. Vi vil gerne høre om alle deres erfaringer og få deres input. Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at vi kan opfylde ønskerne, men vi kan tage dem med i vores overvejelser.

Alle kan bidrage

I første omgang er der inviteret repræsentanter fra forskellige organisationer, som repræsenterer de søfarende, men håbet er, at mange flere kommer med, når de hører om muligheden.

Alle kan blive en del af det medicinske dialogforum, hvor man kan komme med sine input og erfaringer. Hvis du er interesseret, kan du sende en mail til medicinechest@dma.dk.

Kontakt

Søfartsstyrelsen

Kontakt

Center for det Maritime Sundhedsvæsen
Vestervejen 1 - 6720 Nordby, Fanø
Sikre skibe