Dansk skibsfart i top på internationale lister over sikkerhed for fjerde år i træk

17-06-2024

Dansk skibsfart ligger igen helt i toppen på den seneste hvidliste fra Paris MoU, som viser, hvordan flagstaternes skibe klarer sig under havnestatskontroller i Paris MoU-medlemslandenes havne.

Havnestatskontrolregimet Paris MoU har netop offentliggjort deres nye præstationslister, hvor danske skibe for fjerde år i træk markerer sig med en placering helt i top på hvidlisten. Også inden for Tokyo MoU’s havnestatskontrolregime, der dækker Asien, er danske skibe fortsat på hvidlisten med en placering som nummer 7.

Danmark er desuden igen placeret på US Coast Guards Qualship 21-liste, som dækker havnestatskontroller i USA. Præstationslisterne er bl.a. baseret på de seneste tre års inspektioner og tilbageholdelser af skibe.

Martin John, synschef hos Søfartsstyrelsen, udtaler:

Det er meget positivt, at Danmark igen i år rangerer i toppen af de internationale opgørelser over flagstaternes performance. Det vidner om, at dansk skibsfart fortsat gør en stor indsats for sikkerhed og kvalitet. Der er dog stadig tilbageholdelser som burde være undgået. Så det er vigtigt, at vi ikke hviler på laurbærrene, men fortsætter arbejdet med at sikre, at skibene hele tiden lever op til internationale standarder for sikkerhed, sundhed og miljø samt ordentlige arbejdsvilkår for de søfarende.

Du kan finde Paris MoU's pressemeddelelse og de nye præstationslister her

Kontakt

Søfartsstyrelsen