Maritim sikkerhed på dagsordenen i London

24-05-2024

De seneste to uger har IMO’s Maritime Sikkerhedskomité været samlet i London, hvor mange vigtige og aktuelle sager for skibene samt de søfarendes sikkerhed og velbefindende blev drøftet.

Hovedpunkterne var vedtagelsen af en resolution, der fordømmer angreb mod handelsskibe i Det Røde Hav, samt styrket vejledning til skibe og rederier om sikring mod cyberangreb. Mødet resulterede også i solide fremskridt i arbejdet med at sikre, at skibe, der sejler på alternative brændstoffer såsom methanol og ammoniak, er sikre for både søfarende, skibe og havne. Dette er et afgørende element i at understøtte IMO’s mål om klimaneutralitet for international skibsfart i 2050.

Under mødet fejrede man også indsatsen for at fremme kvinder inden for alle maritime professioner. I forbindelse med uddelingen af International Maritime Organization’s Gender Equality Award for 2024 til Despina Theodosiou fra Cypern blev en række øvrige kandidater til prisen anerkendt, herunder Mikael Skov fra rederiet Hafnia, som var indstillet af Danmark for hans arbejde med at sikre ligestilling på tværs af rederiets organisation.

Kontakt

Søfartsstyrelsen