Flagskifte


Dansk skibsfart er kendetegnet ved høj kvalitet, et internationalt udsyn og en god evne til innovation. Disse styrkepositioner har flere udenlandske rederier fået øje på, og det har betydet et øget behov for information om at sejle under dansk flag.

Første gang I kontakter Søfartsstyrelsen, vil en skibsinspektør blive udpeget som jeres kontaktperson på sagen – det direkte link mellem rederi og Søfartsstyrelsen. Vi tror på, at det vil gøre hele processen nemmere, og at I som rederi vil føle, at processen flyder bedre.

Hvis I overvejer at sejle på dansk flag, har Søfartsstyrelsen mulighed for at tilbyde et gratis uforpligtende møde, hvor vi vil svare på jeres spørgsmål. Mødet kan foregå på et af vores kontorer, over telefonen eller eventuelt via et videomøde – I vælger den mulighed, der passer jer bedst.

Det er slet ikke så besværligt at sejle med dansk flag. De seneste år har Søfartsstyrelsen reduceret antallet af særregler for danskflagede skibe. Efter grundige overvejelser, har vi taget beslutningen om at fjerne nogle af de nationale bestemmelser. Det betyder, at det er blevet nemmere at flage ind til dansk flag, da mange af de nationale regler nu er blevet internationale og gælder uanset hvilket flag, skibet fører.

Se også en informationsfolder om flagskifte for Mobile Offshore Drilling Units (MODU) til det Danske Internationale Skibsregister (DIS).