COVID-19 viser, hvor vigtige de søfarende er

17-06-2020

De søfarende udfører hver dag en vigtig rolle for at binde verdenshandlen sammen, hvilket under COVID-19 er mere vigtigt end nogensinde. De søfarende hyldes i år den 25. juni verden over på ”Day of the Seafarer 2020”.

Søfarendes rolle for verdenssamfundet har været meget tydelig under COVID-19 pandemien, hvor transporten af gods til søs har været essentiel for at sikre vitale forsyninger såsom fødevarer og medicin til ikke bare Danmark, men hele verden.

Derfor er den internationale markering af de søfarendes indsats, ”Day of the Seafarer”, særlig vigtig i år.

Andresa Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:
”De søfarende har udvist utrolig stor velvilje og tålmodighed i denne særlige periode, hvor mange af de andre forsyningslinjer har været under pres. Vi skylder dem en stor tak for deres ekstraordinære indsats under COVID-19.”


De søfarendes rolle under COVID-19 er også blevet anerkendt af generalsekretæren for FN’s søfartsorganisation, IMO, som i en personlig hilsen opfordrer verdenssamfundet til at give de søfarende al mulig støtte og bistand i denne svære tid.

De søfarende har blandt andet haft meget længere udmønstringer, da besætningsskift enten har været umuliggjort af COVID-19 eller er blevet udskudt.

”Arbejdsvilkårene har været meget vanskelige. Ud over manglende besætningsskift har der også været udfordringer og usikkerheder med smitterisiko om bord, adgang til sygdomsbehandling i land m.m.”, understreger Andreas Nordseth.

Hvis du også vil give din hilsen til de søfarende, så skriv på de sociale medier under #SeafarersAreKeyWorkers.

Kontakt

Søfartsstyrelsen