ESVAGT-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats

06-12-2021

Ved IMO’s International Bravery Awards i London er besætningen på ESVAGT CANTANA netop blevet anerkendt med et såkaldt ”Letter of Commendation”.

På vegne af Danmark indstillede Søfartsstyrelsen tidligere på året besætningen til IMO’s ”Award for Exceptional Bravery at Sea”. Det er ved denne prisuddeling at det internationale vurderingspanel i dag har anerkendt ESVAGT-besætningen med et ”Letter of Commendation”.

Under en sejlads i Nordsøen i 2020 formåede besætningen at redde et besætningsmedlem midt på Nordsøen, selvom han havde fået et hjertestop, som varede i tre en halv time. Det unge besætningsmedlem overlevede på grund af en utrættelig indsats af besætningen, der nægtede at give op.

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:

Besætningens håndtering af nødsituationen har gjort stort indtryk – også internationalt. På trods af meldingen fra land om, at det var håbløst at fortsætte, lykkedes de med at redde deres unge kollegas liv. De er eksempler på sømænd af en særlig kaliber, og vi ønsker dem tillykke med den meget fortjente anerkendelse.

Kontakt

Søfartsstyrelsen