Lægehjælp til søens folk fortsætter som opgave for Sydvestjysk Sygehus

13-12-2021

Efter udbud har Søfartsstyrelsen indgået en femårig kontrakt med Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg om tjenesten Radio Medical Danmark.

Den nye kontrakt træder i kraft fra den 15. december 2021, og aftalen giver mulighed for forlængelse i yderligere to perioder.

Radio Medical Danmark tilbyder døgndækket lægefaglig rådgivning til skibenes uddannede sygdomsbehandlere. Sygdomsbehandlerne kan blive guidet til lokal behandling i mindre alvorlige situationer eller få en vurdering af, om der er behov for at søge nærmeste havn eller måske ligefrem en evakuering med helikopter. Tjenesten tilbydes primært til:

  • Dansk indregistrerede skibe – handels- og fiskeriflåde
  • Færøske søfolk
  • GEOS-udsendte medarbejdere på Grønland.

Udenlandske flagstaters skibe kan også kontakte Dansk Radio Medical.

De situationer, som opstår, kan spænde fra evakueringer i Atlanterhavet, livreddende hjælp mod en tropesygdom i det Indiske Ocean eller hurtig indsats ved en ulykke på en fisketrawler. Det er langt under halvdelen af kontakterne, som er fra de lokale farvande, Østersøen og Nordsøen.

Opgaven med drift af Radio Medical indebærer tæt samarbejde med Forsvaret (Koordinationscenteret i Karup, helikoptere, redningsskibe m.m.), kystredningstjenesterne i Danmark, fiskerierhvervet og handelsflåden, men også Politiet og beredskabet.

For yderligere oplysninger, kontakt:

  • Søfartsstyrelsen, Afdeling for Sikre Skibe, cfs@dma.dk.
  • Lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster, Sydvestjysk Sygehus, mobil 24 91 71 42.

Kontakt

Søfartsstyrelsen