Dansk skibsfart fortsat i toppen af hvidlisterne

17-06-2021

Danmark ligger helt i toppen på den seneste hvidliste fra Paris MoU, som viser hvordan flagstaternes skibe klarer sig under kontroller i europæiske havne.

Havnestatskontrolregimet Paris MoU har netop offentliggjort deres seneste hvidliste, som danske skibe igen befinder sig på. I år er Danmark placeret som nr. 1. På Tokyo MoU’s hvidliste er danske skibe også godt med som nummer 15. Danmark er desuden placeret på US Coast Guards Qualship 21-liste, som dækker havnestatskontroller i USA.

De såkaldte hvidlister fra havnestatskontrolregimerne Paris MoU (Europa) og Tokyo MoU (Asien) viser, hvordan flagstaternes skibe klarer sig, når de bliver kontrolleret i havne rundt om i verden. Listerne er blandt andet baseret på de seneste tre års inspektioner og tilbageholdelser af skibe.

Martin John, synschef hos Søfartsstyrelsen:

Når Danmark år efter år ligger højt på hvidlisterne indikerer det, at danske skibe lever op til de allerhøjeste standarder for sikkerhed og kvalitet. Vi har det seneste år set færre tilbageholdelser og færre fejl ved kontrollerne, og det bekræftes af placeringen som nr. 1 hos Paris MoU.