De søfarende hyldes på World Maritime Day 2021

30-09-2021

IMO hylder i dag de to millioner søfarende verden over, der har gjort et exceptionelt stykke arbejde under COVID-19 for at holde forsyningskæderne i gang.

I dag sætter FN’s søfartssorganisation, International Maritime Organization (IMO), blåt lys på hovedkvarteret i London, samt monumentet Seafarer Memorial. Det vil IMO gøre i år og hvert år fremover for at markere World Maritime Day.

Med dette års tema for World Maritime Day, ”Seafarers at the core of shipping’s future", anerkendes den uvurderlige rolle, de søfarende spiller nu og fortsat vil spille i fremtiden.

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen, sender i den forbindelse en særlig hyldest til de søfarende, som har navigeret og leveret inden for uforudsigelige og vanskelige rammer under COVID-19:

Søfarerende rundt omkring i verden har været underlagt strenge retningslinjer og tunge byrder det seneste halvandet år. Mange har haft ekstraordinært lange udmønstringsperioder væk fra hjem og familie. Vi skylder dem en stor tak for at holde verdenshandlen i gang.

Læs mere om World Maritime Day her

Kontakt

Søfartsstyrelsen