Cybersikkerhed i den maritime sektor er vigtigere end nogensinde

14-10-2020

Dette stod klart på dagens internationale webinar arrangeret af Søfartsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed i samarbejde med USA og Holland.

Allerede før COVID-19 strøg gennem verdens lande, gennemgik den maritime sektor en teknologisk udvikling med introduktion af nye digitale løsninger og autonome systemer. De mange rejserestriktioner og nytænkninger i den måde vi arbejder på, har kun understreget vigtigheden af ny teknologi.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth:

”Den maritime sektor gennemgår en massiv teknologisk udvikling, som kun er blevet tilført brændsel af COVID-19 pandemien. Udviklingen rummer et stort potentiale for at forbedre sektoren endnu mere og sikre den nødvendige digitale og grønne transformation.”

Vi skal nedsætte risikoen for cyberangreb mod skibe og havne

Når nye teknologier og digitale løsninger introduceres er bagsiden af medaljen en større risiko for, at cyberangreb kan finde sted på skibe og i havne.

”Fra dansk side betragter vi cybertrusler mod den maritime sektor med samme alvor som enhver anden sikkerhedsrisiko. Løsningerne skal vi bl.a. finde gennem internationalt samarbejde med andre stærke maritime lande”, tilføjer Andreas Nordseth.

Kampen mod cyberpiraterne fortsætter i 2021

Udover maritime eksperter fra USA, Holland og Danmark tog deltagere fra Canada, Storbritannien, Australien, Singapore, Israel, Tyskland, Frankrig og Belgien del i diskussionerne på dagens webinar.

På tværs af den maritime sektor opleves der til stadighed nye forsøg på cyberangreb. På webinaret var der derfor bred enighed om at fortsætte og styrke samarbejdet for at sikre den globale søfart mod cyberangreb.

Kontakt

Søfartsstyrelsen