Danmark lancerer verdens første digitale skibsregister

18-01-2023

Danmark har i denne uge søsat verdens første digitale skibsregister. Det skal få bugt med bøvlet papirarbejde og højne sikkerheden i forhold til skibsregistrering.

Der er i dag over 6000 skibe registreret i de danske skibsregistre. Den praktiske indregistrering af skibe og ændring af registreringer i forbindelse med eksempelvis ejerskifte er indtil nu foregået manuelt.

Derfor har Søfartsstyrelsen i denne uge lanceret det nye digitale skibsregister, der skal lette arbejdsbyrden med hurtigere og mere effektive arbejdsgange for alle, der er involveret i registreringen af et skib i Danmark. Samtidig bidrager systemet med et ekstra lag af sikkerhed og kontrol i forhold til skibsregistrering.

"Digitalisering er et centralt omdrejningspunkt for fremtidens skibsfart. Lanceringen af det digitale skibsregister i dag er et væsentligt initiativ i den forbindelse. Det digitale skibsregister gør op med manualt papirarbejde og har stort potentiale til at effektivisere og lette de administrative byrder for rederier ved skibsregistrering og skibshandel"
Vicedirektør, Niels Peter Fredslund

Du kan læse mere om det digitale skibsregister her:

Idriftsættelse af Digitalt Skibsregister

Kontakt

Søfartsstyrelsen