Arktis


Flere og flere krydstogtskibe sejler i de grønlandske farvande som følge af den øgede interesse for oplevelsesturisme i Grønland.  Omkring 40 krydstogtskibe lægger nu årligt turen forbi grønlandske farvande.

Det er imidlertid ikke blot de grønlandske farvande, der har oplevet en stigning i sejladstrafikken. I hele det arktiske område er sejladsaktiviteten stigende. I Arktis har danske rederier og udstyrsproducenter gode muligheder for vækst. Det betyder naturligvis, at der er et skærpet behov for sikkerhed i området. Derfor er sejladssikkerhed i grønlandske farvande og Arktis to af Søfartsstyrelsens væsentligste indsatsområder.

Nedenfor kan du læse med om sejlads i grønlandske farvande. Du kan bl.a. downloade den særlige sikkerhedspakke, der indeholder regler og specifik information om de grønlandske sejladsforhold. Du kan også læse om ArcticWeb, som er en platform, der samler relevant sejladsinformation i netop det område, du befinder dig i. ArcticWeb samler information om fx iskort og -prognoser, navigationsadvarsler mv.​